impreuna descoperim lumea
ma bazez pe intreaga mea pregatire si experienta profesionala si de viata in gasirea celei mai potrivite abordari a situatiei prezentate de tine, dar nu sunt un specialist in viata ta. tu esti expert in viata ta! vom folosi impreuna o varietate de tehnici terapeutice cum ar fi concentrarea pe clarificarea problemei, elucidarea constelatiei de familie, evaluarea convingerilor de baza, analiza amintirilor timpurii etc. daca simti ca exista o problema, nu amana elucidarea a ceea ce simti. viata ta nu merita amanata!


terapie individuala – intalnire unu la unu - este cea care genereaza o concentrare asupra situatiei si ghidarea persoanei in intelegerea si rezolvarea problemei.
modelul de lucru este conform orientarii adleriene (Psihologie Individuala fondata de Alfred Adler si dezvoltata de Rudolf Dreikurs, Harold Mosak, Bernard H. Shulman si altii).
stilul de viata, convingerile personale, logica privata, amintirile timpurii – acestea sunt lucruri asupra carora ne aplecam impreuna pentru a debloca un parcurs personal sau pentru a regasi o stare de bine.
se adreseaza unei multitudini de probleme incluzand aici stress-ul, anxietatea, durerile cronice, atacurile de panica, hipertensiunea si durerile de cap, etc.

dezvoltare personala – presupune un demers individualizat, in stransa dependenta cu dorinta unei persoane de a deveni mai constienta asupra propriilor procese psihologice, de logica privata (sau sistemul regulilor de baza conform caruia o persoana relationeaza cu ceilalti).
cunoasterea de sine este un pas catre o viata in armonie cu tine insuti si cu ceilalti.
suntem unici, amintirile noastre sunt unice, invataturile pe care le tragem din viata ne apartin exclusiv si suntem singurii care putem schimba felul in care privim viata si ne raportam la ceilalti.

terapie de cuplu – asteptarile membrilor cuplului sunt diferite. ele reprezinta rezultatul logicii private (individuale) pe care fiecare si-a format-o de-a lungul vietii.
recunoasterea si impartasirea acestor principii ale vietii individuale ajuta in comunicarea cuplului si in impartasirea asteptarilor legate de viata in comun.
un cuplu este mai mult decat suma membrilor sai, ca sa folosesc o parafraza la idea holistica: sistemul reprezinta mai mult decat suma partilor componente.

terapie de familie – este generatoare a unei oportunitati de a redefini comunicarea si de a promova o viata de familie in armonie prin rezolvarea situatiilor critice si prin redefinirea unui sistem de reguli comune tuturor membrilor ei.
familia, celula de baza a societatii (sintagma epuizata de ideologia socialista, dar inca puternica, familia fiind o forma de organizare impartasita de toate culturile), este un sistem de fapt. armonia acestui sistem se bazeaza pe cunoastere reciproca, respect mutual intre membrii familiei.

consiliere in rezolvarea problemelor copiilor si adolescentilor – copilul si adolescentul au aceleasi nevoi ca si adultul (sa se simta capabil, sa isi aduca contribuitia, sa conteze in ochii celorlalti si sa fie apreciati in ceea ce fac, sa aiba curajul de a face fata incercarilor vietii).
exista situatii care dau peste cap echilibrul relatiilor de familie sau dintr-o comunitate (scoala, gradinita, etc.). agitatia, lipsa de respect, inchiderea in sine, exprimarea violenta, etc. sunt doar semnale pe care copilul le trage.
impreuna putem sa clarificam mesajul lor.
de cele mai multe ori in spatele mesajului sta descurajarea.
omul descurajat poate reactiona pasiv si sa se retraga din fata propriei vieti, sau poate reactiona activ, fiind violent sau obraznic. motivele sale sunt in stransa legatura cu logica sa privata, cu contextul social in care traieste si cu scopul sau inconstient.

prima intalnire o consideram de explorare.
implica cunoasterea, discutarea problemelor majore, stabilirea posibilitatilor de abordare si organizare a sedintelor – programul intalnirilor si sistemul de plata, incheierea unui contract de lucru si o intelegere privind confidentialitatea asupra intalnirilor si discutiilor noastre.

pentru programarea unei intalniri mergeti la pagina de kontact.

mentionez ca nu pot prelua apeluri telefonice atunci cand sunt intr-o intalnire terapeutica.
puteti trimite un email sau un sms, fie sa reveniti cu un telefon, fie va voi apela eu in decursul aceleiasi zile.
este important sa imi lasati o adresa de email sau un numar de telefon pentru contact.

modalitatea de achitare a programului terapeutic este adaptata situatiei clientului. am in vedere atat numarul de sedinte asupra caruia vom decide impreuna, cat si intentia financiara a clientului in participarea la un program de consiliere/psihoterapie, incercand sa gasim solutii adecvate fiecarui caz.

cine sunt cei care mi se adreseaza?
oameni obisnuiti cu probleme obisnuite.
oricine simte ca este nevoie de o schimbare in viata lui si a celor de langa el.

de ce vin oamenii pentru psihoterapie? pentru ca au probleme in familie sau in relatia de cuplu.
pentru consiliere in cresterea copilului.
pentru ca au copii cu probleme la scoala.
depresie
probleme de alimentatie (anorexie, bulimie)
momente de criza, panica
dezvoltare personala
imbogatirea relatiei de cuplu
anxietate, stress, hipertensiune
dureri de cap si dureri cronice
boli cronice
traumatisme cerebrale
probleme la munca
doliu sau pierderea unei fiinte dragi

pur si simplu, oferindu-ti posibilitatea de a patrunde intr-un mediu in care vei gasi siguranta, stabilitate si confidentialitate. cautam impreuna drumul in descoperirea unor posibilitati de a face fata pe termen lung problemei care te framinta.

problemele nu dispar „batand din palme” si nici lasandu-i pe „ceilalti” sa se ocupe de ele.

nu amana problemele pentru ca ele nu dispar! timpul nu le rezolva, ci doar le ascunde!