esti liber abia atunci cand il poti respecta pe celalalt
decizia ta de a participa la intalnirile terapeutice, precum si datele si informatiile pe care le oferi in cadrul discutiilor noastre, sunt supuse principiului confidentialitatii relatiei terapeut-client.

toate datele personale, inregistrarile audio/video, conspectele de la intalnirile noastre raman strict confidentiale. atmosfera de incredere si confidentialitate pentru care militam reprezinta un pas foarte important in atingerea unei schimbarii si a unei sanatati emotionale si psihologice.

exista cazuri in care confidentialitatea devine nula. acest lucru se poate intampla atunci cand tu, clientul, iti dai acordul ca cele discutate in cadrul sedintelor de psihoterapie sa poata fi facute cunoscute si altor persoane.

confidentialitatea se poate pierde si in cazul in care divulgarea unor informatii este imperios necesara (cand viata clientului, a terapetului sau a unei terte persoane este pusa in pericol sau in cazul in care este necesara prevenirea unor fapte penale).

prezentarea cazului tau intr-un for stiintific se va face numai si numai avand grija ca elementele de identificare sa fie trecute sub tacere pastrandu-se in acest fel confidentialitatea discutiilor purtate in cabinet.

„a te lupta cu tine insuti e lupta cea mai grea; a te invinge pe tine insuti este biruinta cea mai frumoasă” – asta spunea marele ganditor gottfried leibniz.