comunicare cunoastere incredere respect libertate
am pregatire universitară în medicină generală.
sunt PSIHOTERAPEUT cu formare in psihoterapie adleriană(vezi la pagina de dictionar:ALFRED ADLER si orientarea numita de el PSIHOLOGIE INDIVIDUALĂ)
şi lucrez în BUCURESTI. sunt INSTRUCTOR-FORMATOR in cadrul APPAR - scoala adleriana de pregatire post-universitara in psihologie si psihoterapie adleriana.

sunt membru al FRP - FEDERATIA ROMANA de PSIHOTERAPIE.
sunt membru al IAIP - INTERNATIONAL ASSOCIATION of INDIVIDUAL PSYCHOLOGY.
din vara anului 2011 si pana in 2014 am onoarea de a face parte din echipa IAIP ca PRIM-VICEPRESEDINTE al SECTIUNII TERAPEUTICE - postura din care voi sprijini eforturile IAIP de a deschide si dezvolta comunicarea intre membrii comunitatii internationale de Psihoterapie Individuala.

în 2003, la 33 de ani, a fost momentul în care am început schimbarea. mi-a trebuit un an de zile ca să iau următoarea hotărâre: începerea specializării in psihoterapie adleriana. am deschis o uşă. sunt un om curios şi am păşit mai departe să vad despre-ce-şi-cum stau lucrurile. am început drumul cunoaşterii de sine. am cunoscut povestea omului aşa cum o spune ALFRED ADLER şi am aflat câteceva despre fiinţa umană, despre unicitate, despre întreg şi fenomenologie. am aflat despre nevoi fundamentale şi despre stilul-de-viaţă (personalitatea), despre relaţiile dintre oameni, despre devenirea şi străduinţa fiecăruia dintre noi în abordarea sarcinilor vieţii.

am pus bazele unei fundaţii si unui program (kreative erziehung = educaţie creativă) pe care îl dorim a fi un program de susţinere a competenţei-de-viaţă - pentru copii şi pentru adulţi.

acum, în 2012, la 41 de ani, revăd şi fac mici modificări acestui site. sunt ani buni de când profesez, pregătirea mea continuă şi simt că merg mai departe în viaţa mea. acum ştiu că fiecare om are o valoare intrinsecă şi că scopul fiecaruia în această viaţă este devenirea şi progresul personal.
timpul întâlnirilor psihoterapeutice este un timp al cunoaşterii şi al înţelegerii acelor situaţii care împiedică omul să se privească pe sine cu respect şi încredere în capabilitatea şi valoarea sa.

consult, apreciez, lucrez împreună cu omul-din-faţa-mea (prefer acest termen, celui de client; fără discuţie sunt, însă, într-un acord definitiv cu profesorul IRVIN YALOM şi cred că termenul de pacient ar fi de ales în locul celui de client, deoarece termenul de pacient, precizează YALOM, înseamnă cel-ce-suferă) într-un program personalizat de susţinere în perioade dificile, când schimbările copleşesc sau când timpul pare că nu mai are răbdare.

am deschis un cabinet de psihoterapie în BUCURESTI şi caut împreună cu oamenii cu care mă întâlnesc, soluţii pentru acele probleme a căror rezolvare ne face câteodată mai tari. FRIEDRICH NIETZSCHE spunea o vorba rămasă celebră: CEEA CE NU TE DISTRUGE, TE FACE MAI PUTERNIC.

aici, în cabinetul de psihoterapie, putem vorbi despre pierderea unei fiinţe dragi, despre despărţire sau divorţ, despre stres şi momente de criză, despre abuz, anxietate, timiditate, stimă-de-sine, atacuri de panică, depresie, fobii, addicţii sau dependenţă, probleme sexuale, schimbări, lucru cu persoane dificile etc.

individuus este un cabinet de psihoterapie şi cultivă un mediu de susţinere, suport şi parteneriat.
individuus este un loc în BUCURESTI unde ai acces la psihoterapie, la autocunoaştere, la un loc al siguranţei şi confidentialităţii.
individuus este un spaţiu al respectului reciproc şi al încrederii în om.

doresc sa multumesc sotiei mele, CORINA, pentru susţinere şi încurajare de-a lungul atâtor ani în care cuvântul de ordine al vieţii mele a fost schimbarea. mulţumesc dlui dr. NICK MILLER (medic psihiatru si psihoterapeut, conducator al programului privatL'ESPACE HOGAN–MONTREUX, ELVEŢIA), dnei profesor dr. IULIANA DOBRESCU (şef al catedrei de psihiatrie pediatrică din cadrul spitalului universitar ALEXANDRU OBREGIA din BUCURESTI), dlui VLAD GRIGORESCU (preşedinte al APPAR şi formator în psihoterapie adleriană), precum şi celorlalţi formatori adlerieni români sau străini cărora le port un mare respect pentru ajutorul dat şi bunavoinţa cu care au împărtăşit din cele ce cunosc!
multumesc prietenilor şi colegilor care dau sare-şi-piper vieţii mele! şi, nu în ultimul rând, doresc să mulţumesc tuturor acelora care mi-au arătat încrederea lor fiind omul-din-faţa-mea în cadrul întâlnirilor fie individuale, fie de cuplu, fie de grup!